PARIKAN (Pantun Bahasa Jawa)

Posted: Juni 23, 2014 in Sastra
Tag:, , , , , , ,

Mlaku mbengi nang malioboro

Tuku bikini karo suyatno

Bocah saiki pancen sembrono

Ora ngelingi perjuangane diponegoro

 

Nendang boto sikile abuh

Pangeran diponegoro pancen ampuh

 

Dolan nang pasar tuku suling

Tukune ngango katok bolong

Ayo konco podo eling

Maring pangeran selarong

 

Helm loro, ilang nang maliboro

Perang jowo dipimpin diponegoro

 

Tuku tahu, nang umahe abu

Wes ojo padu nek mikir pemilu

 

Ketemu anas nang pinggir kali

Anas nangis ketiban boto

Ayo konco podo ngelingi

Marang pangeran kito diponegoro

 

Pasar beringharjo ana ing Malioboro

Pasar klitikan ana ing pekuncen

Namung Pangeran Diponegoro

Ingkang tansah kinabekten

 

Numpak andong jarane telu

Lewat ana ing malioboro

Ayo kanca pada sing mituhu

Nerusake perjuangan Diponegoro

 

Sore-sore nggabur doro

Doro limo bali siji

Ayo elingo kawula mudho

Diponegoro pahlawan negri iki

 

Tuku doro neng pasar pasti

Pangeran Diponegoro ingkang tak tresnani

 

Bapak ibu guru lagi mulang

Pangeran diponegoro ingkang tansah berjuang

 

Bolu loro dipangan teguh

Diponegoro pancen ampuh

 

Motor Vario Motor Murah

Bocah bodo pancen kudu pasrah

 

Pacare anas jenenge wahyu

nek awake panas mending mangan es batu

 

mancing yuyu entuke iwak nila

i lope you mbak agnes monika

 

by:Himawan A Candra

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s